Ti 5.7. Chamonix (ei ajelua)

Aamu Chamonix´ssa valkeni yllättävänkin aurinkoisena. Ennen aamupalaa teimme vielä kävelylenkin keskustan ympäri ja samalla poikkesimme kauppaan hakemaan aamupalatarvikkeita. Eipä olleet aamulenkkimaisemat lainkaan hassummat tänäkään päivänä.



  Koska ilma oli kaunis, niin taivaalla näkyi myös suuri määrä varjoliitäjiä.




Aamupalan jälkeen pakkasimme lämmintä vaatetta reppuun. Vaikka ulkona oli lämmin, niin tiedossa oli, että tänään meitä saattaa myös paleltaa. Aikomuksenamme oli siis päästä ihailemaan maisemia ihan Mont Blancin huipun viereen Auiguille du Midille.

Olimme jo edellisenä päivänä katsoneet lähtöajat, joilla pääsemme nousemaan kohteeseen köysirataa pitkin. Mennessämme lippuluukulle paikalla oli jo hieman jonoa, mutta kauan ei meidän tarvinnut jonottaa, että pääsimme ostamaan liput. Liput maksoivat 69 per pää. Jo lähtiessä meille annettiin tieto siitä, mihin aikaan meidän pitää tulla takaisin. Vierailuaikaa perillä oli noin 2-3 tuntia.

Aluksi köysirata vei meidät Plan de l´Auiguillen asemalle, jossa meillä oli vaihto toiseen köysirataan, joka veisi meidät lopulta Auiguille du Midille. Tämä asema sijaitsi "vasta" 2 317 metrissä. Vaihtoaika ei ollut pitkä, joten odottelimme vain kiltisti jonossa omaa vuoroamme päästä nousemaan. Hieman alkoi kyllä jännittää, kun gondolimme alkoi lähestyä.


Kun gondoli saapui, sullouduimme sinne sisään. Gondoliin mahtuu nettisivun mukaan (omat muistikuvat olivat tässä kohti heikot) 65-70 ihmistä. Olimme siellä kyllä aivan kylki kyljessä toisten kanssa.

 Maisemat matkan aikana olivat kyllä upeat.


Aiguille du Mini sijaitsee 3842 metrin korkeudella. Olimme laittaneet jo valmiiksi hieman enemmän vaatetta päälle, sillä nyt lämpötila taisi olla jo pakkasen puolella tai ainakin lähellä nollaa. Ylhäällä saimme nauttia upeasta auringonpaisteesta ja mahtavista maisemista. Vieressä kohosi Mont Blanc. Sen verran korkealla olimme, että rappusten kiipeäminen näköalatasanteelle alkoi hengästyttää hyvin nopeasti. 



Jos oikein tarkasti katsoo, niin alla olevassa kuvassa näkyy vuorikiipeilijöitä kävelemässä.


Jotkut hurjapäät tasapainoilivat jonkinlaisella trapetsilla:


Ja pitihän sitä vielä kippistellä vuoren valloitukselle!


Meillä oli siis tarkka aika annettu jo alussa, kauanko saimme ylhäällä viettää ja paluulippu oli juuri tiettyyn kellonaikaan. Olimme tarkasti paikalla, kun lähdön hetki koitti ja tässä vielä kuva gondolista:


Paluumatkalla pysähdyimme jälleen Plan de l´Auiguillen asemalle ja tällä kertaa ajattelimme jäädä aseman viereiseen ravintolaan pienelle tauolle. Siinä istuskellessa saimmekin sitten idean, että voisimme kävellä loppumatkan alas. Tällä hetkellä olimme siis lähes 2,5 kilometrin korkeudella. Ja näinhän me tehtiinkin! Alkumatka oli vielä täysin puutonta ja saimme ihailla hienoja maisemia. Tarkkana piti kuitenkin olla, mihin astui. Opasteet alaspäin olivat hyviä ja seurasimme vain alas menevää polkua.

                                                         

Alhaalla näkyikin jo Chamonix´n keskusta




Puurajan alapuolella oli erilainen polku kävellä. Mutta kaunista sielläkin!


Kävelyreissun rankkuus yllätti meidän kaikki. Kun pääsimme alas, olimme aivan poikki ja jalat tärisivät. Paikoitellen polku oli melko jyrkkääkin alaspäin ja jalat olivat kovilla. 

Tänään ei kilometrejä tullut muuta kuin kävellen. Tässä video tämän päivän hienoista maisemista:




















Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

To 7.7. Barcelonnette (Ranska) - Agde (Ranska)

Ke 6.7. Chamonix (Ranska)- Barcelonnette (Ranska)